Preloader logo

Učitavam podatke

Kolačići nam pomažu pružiti bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. NE ŽELIM
C/B

Dan s ribarom na moru

Projekti Lagur Galeba

Content separator line

Dan s ribarom na moru
Cilj projekta je valorizacija bogate ribarske i maritimne 
tradicije i baštine , te njihovo stavljanje u funkciju turizma
 kao i popularizacija ribarstva i konzumacije ribljih proizvoda

Uzevši u obzir bogatu ribarsku tradiciju i baštinu na našem području te snažnu povezanost lokalnog stanovništva uz more i ribarstvo još uvijek prevladava nedovoljna prepoznatljivost ribarske baštine, samog ribarstva i potencijala koje ono ima. Tome treba dodati i vrlo nisku potrošnju ribe po glavi stanovnika kao rezultat nedovoljne informiranosti o važnosti konzumacije i nutritivnoj vrijednosti ribe. 

Zbog svega navedenog je sve manje osoba koji se žele baviti ribarstvom, jer smatraju da je to nešto što izumire iako ono ima važnu ulogu u ukupnom gospodarstvu područja, životu ribarskih obitelji te lokalnih dionika. Stoga smo došli ideju da snimimo jedan video spot koji bi se snimao par dana na brodu, a uz sam lov ribe bi prikazao i kapetana i posadu odnosno njihovo viđenje ribarstva, zašto su odlučili biti ribari, što najviše vole u ribarstvu,koji su im izazovi, problemi.. 

Naime u samoj komunikaciji sa ribarima smo dobili povratnu informaciju da iako je ribarstvo teško da vide u njemu svoju budućnost i još uvijek nedovoljno iskorišten potencijal. Smatraju da bi se edukacijama i promocijom valoriziralo ribarstvo i potaknulo na povećanje konzumacije ribarskih proizvod i lokalne dodane vrijednosti , a u konačnici i do održivog ribarstva.

Video spot će se snimati par dana na brodu plivarici u lovu inćuna i srdela, od pripreme broda i alata za ribolov, isplovljavanja, ribolova do povratka u luku. Video bi prikazao i život kapetana i posade na brodu, njihovu međusobnu komunikaciju, te njihovo viđenje ribarstva.