Preloader logo

Učitavam podatke

Kolačići nam pomažu pružiti bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. NE ŽELIM
C/B

Vijesti

Lagur Galeb objave

Content separator line

Održana radionica „ Resursi lokalne ribarske zajednice“ u sklopu 3. Ruralnog parlamenta

U Tisnome i Vodicama se od 20.-23. svibnja održao 3. Hrvatski ruralni parlament u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj , Ministarstva poljoprivrede, LAG-a MORE 249 i Općine Tisno.

U sklopu parlamenta se održalo 10 terenskih radionica, a jedna od njih se održala u Betini na temu “Resursi lokalne ribarske zajednice”. Na radionici se raspravljalo mogu li se suradnjom iskoristiti resursi lokalne ribarske zajednice i potaknuti održivi razvoj ribarskog područja, te kako udruživanjem proizvođača u ribarstvu odoljeti sve zahtjevnijem europskom tržištu?

Uvodničari na radionici su bili Valentina Andrić iz Ministarstva poljoprivrede i Milena Ramov, stručna voditeljica parka prirode Telaščica. Na radionici su prisustvovali predstavnici gospodarskog, civilnog i javnog sektora i to: ribarskih zadruga „Adria“ i „Blufein“, organizacije proizvođača „Omega 3“, Ministarstva poljoprivrede, Uprave ribarstva, Šibensko – kninske županije, muzeja općine Jelsa i predstavnici lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu. Voditelj radionice je bio Ante Sladoljev iz FLAG-a GALEB.