Preloader logo

Učitavam podatke

Kolačići nam pomažu pružiti bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. NE ŽELIM
C/B

Vijesti

Lagur Galeb objave

Content separator line

Održan su trotjedni ciklus predstavljanja Lokalne razvojne strategije u ribarstvu na zapadu Šibensko-kninske županije

U periodu od 5.-19. ožujka djelatnici LAGUR Galeb posjetili su 7 naselja u 6 jedinica lokalne samouprave gdje su predstavili novu strategiju, buduće natječaje i primjere projekata. Radionice su održane u Tribunju, Vodicama, Murteru, Jezerima, Pirovcu, Skradinu i u Prvić luci a okupile su ukupno 100 zainteresiranih sudionika. Među prisutnima bili su predstavnici sektora ribarstva, turizma i ugostiteljstva, odgojno-obrazovnih ustanova, jedinica lokalnih samouprava, komunalnih poduzeća, organizacija civilnog društva, ustanova u kulturi i zaštiti okoliša te razni drugi.

Prezentacije su bile pretežno neformalnog i interaktivnog karaktera što je omogućilo da se od prisutnih dobiju povratne informacije i smjernice za daljnji rast i razvoj ove inicijative. Sudionici su izrazili veliko zadovoljstvo s mogućnostima koje im ova udruga donosi te su izrazili entuzijazam glede sudjelovanja na budućim natječajima.

Da podsjetimo, u prosincu 2017. godine Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede je u okviru provedbe Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske donijela odluku o odobrenju Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a „Galeb“. Temeljem ove odluke dodijeljena je javna potpora u najvišem iznosu od 16.16 milijuna kuna.

Provedbom Lokalne razvojne strategije u ribarstvu omogućiti će se sufinanciranje projekata lokalnih korisnika na području Gradova Vodice i Skradin te Općina Tribunj, Tisno, Murter-Kornati i Pirovac. Važno je pritom napomenuti da projekti trebaju doprinijeti:

  • Jačanju gospodarskog sektora i konkurentnosti ribarstva i akvakulture
  • Promociji i održivom korištenju ribarske i maritimne baštine
  • Zaštita mora, podmorja i priobalja te podizanje svijesti o očuvanju morskog okoliša
  • Jačanju kapaciteta LAGUR-a Galeb za poticanje održivog razvoja ribarstvenog područja