Preloader logo

Učitavam podatke

Kolačići nam pomažu pružiti bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. NE ŽELIM
C/B

Vijesti

Lagur Galeb objave

Content separator line

LAGUR GALEB UGOSTIO RIBARE I UZGAJIVAČE RIBE IZ NJEMAČKE

LAGUR GALEB je bio domaćin kolegama iz Njemačke – Tirschenreuth koji su na studijsko putovanje doveli grupu od 50 Njemaca iz sektora ribarstva: predsjednike njemačkih i austrijskih udruženja uzgajivača ribe, ribare, uzgajivače ribe, prerađivače i predstavnike turističkog sektora. Između ostalog posjetili su Ribarsku zadrugu Adria u Tribunju, čiji djelatnici su ih proveli ribarskom lukom i Veletržnicom ribe. U Betini su obišli muzej drvene brodogradnje, a u brodogradilištu Marina Vinici u Murteru su se upoznali sa tradicionalnom drvenom brodogradnjom, ali i proizvodnjom modernog katamarana za riblja uzgajališta u proizvodnji firme “Intelligent Marine Solution”. Posljednjeg dana su posjetili uzgajalište orada i brancina tvrtke “Kornati Ittica” kod Vrgade, te su otišli na izlet u nacionalni park Kornati. Posebno su iskazali interes za lokalnom gastronomijom, pa su tako odabrali ugostiteljske objekte sa oznakom kvalitete “Preporučili ribari” u kojima su bili oduševljeni lokalnim ribljim delicijama. U suradnji sa LAG-om MORE 249 omogućena im je i degustacija maslinovog ulja u masliniku OPG Damira Buntića.

Ovaj posjet je dogovoren između djelatnika LAGURA GALEB I TIRSCHENREUTH na seminaru FARNET-a (krovne europske organizacije LAGUR-a) prošle godine u Weidenu, Njemačkoj, a ovim putem su razmijenili svoja iskustva, projekte i planove u provođenju lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu.