Preloader logo

Učitavam podatke

Kolačići nam pomažu pružiti bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. NE ŽELIM
C/B

Vijesti

Lagur Galeb objave

Content separator line

LAGUR Galeb sudjelovao na seminaru “Smart coastal areas” u Irskom Bantry-u.

Od 02.-04- travnja LAGUR GALEB je sudjelovao na međunarodnom seminaru u Bantry-u, Irskoj pod nazivom “Smart coastal areas: Resourcefulness an innovation in FLAG comunities” Seminar je organiziran na inicijativu Europske komisije. Teme seminara (Pametna partnerstva, Pametna uporaba resursa, Pametno financiranje i Pametne usluge) su obrađene kroz niz prezentacija, diskusija u radnim skupinama i mini-plenarnih sjednica. Na seminaru su sudjelovali predstavnici FLAG-ova iz 20 zemalja Europske Unije, te Europske komisije, kao i niz stručnjaka koji su pokrili navedene teme.

Na seminaru su se odvijale i radionice pod nazivom “World Café”, a jednu od njih je moderirao voditelj LAGURA Ante Sladoljev na temu “Depopulacija i egzodus struke” na kojoj je između ostalog predstavio i aktivnosti koje je LAGUR GALEB provodio u proteklom vremenu kako bi se riješio problem nedostatka radne snage u ribarstvu.

Nakon seminara sudionici su posjetili uzgajališta kamenica i dagnji u zaljevu Bantry-a. Na institutu za istraživanje pomorstva i ribarstva su se upoznali sa raznim istraživačkim i proizvođačkim aktivnostima kao što su uzgoj ježeva, lososa i morskih trava. Imali su prilike i vidjeti mobilnu učionicu koja putuje Irskom i uči djecu o akvakulturi i ribarstvu, a na otoku Whiddy-u su obišli muzej financiran iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.