Preloader logo

Učitavam podatke

Kolačići nam pomažu pružiti bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. NE ŽELIM
C/B

Vijesti

Lagur Galeb objave

Content separator line

FLAG GALEB sudjelovao na sastanku članica EU i Nacionalnih mreža FLAG-ova u Brisselu

Voditelj FLAG-a GALEB Ante Sladoljev je od 17.-18. lipnja, kao predstavnik Nacionalne FLAG mreže, sudjelovao u Brusselu na  sastanku na kojem su bili predstavnici 20 članica EU, Europske komisije i FARNET-a (European Fisheries area network). Teme sastanka su bile implementacije CLLD-a(Comunity Led Local Development) u ribarstvu i  novi Europski fond za pomorstvo i ribarstvo za razdoblje 2021. – 2027.

Predstavnik Uprave ribarstva, Ministarstva poljoprivrede I voditelj FLAG-a GALEB su izvijestili DG Mare (Europska komisija) i FARNET o dosadašnjoj implementaciji Lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu hrvatskih FLAG-ova te o nadolazećem razdoblju.

Projekt Preporučili ribari je bio jedan od četiri projekta europskih FLAG-ova koja su izabrana za prezentaciju svim prisutnima, te je Sladoljev prezentirao sve benefite koje je on donio u lokalnoj zajednici kako za ribare tako i za restorane te same krajnje korisnike.

Projekt je izazvao veliki interes što se može zaključiti iz nebrojeno puno pitanja kojem su Sladoljevu postavili svi prisutni.