Preloader logo

Učitavam podatke

Kolačići nam pomažu pružiti bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. NE ŽELIM
C/B

Vijesti

Lagur Galeb objave

Content separator line

EUMOFA – prikupljanje i distribucija podataka o trženju proizvoda ribarstva i akvakulture

U proteklom tjednu smo sudjelovali u Ministarstvu poljoprivrede na radionici o platformi EUMOFA u organizaciji Uprave ribarstva, DG MARE-a, EUROFISH-a i EUMOF-e.

Platforma EUMOFA predstavlja internetski alat za prikupljanje i distribuciju podataka o trženju proizvoda ribarstva i akvakulture namjenjen proizvođačima, prerađivačima, uvoznicima, potrošačima i svima kojima su takve informacije korisne. Kroz EUMOFA-u se mogu pratiti količine, vrijednosti i cijene proizvoda ribarstva od prve prodaje do potrošnje, uključujući izvoz i uvoz.

Europska komisija kroz EUMOF-u prikuplja podatke o trženju proizvoda ribarstva i akvakulture u suradnji s državama članicama. U tom smislu se prikupljaju podaci kroz cijeli opskrbni lanac, odnosno od prve prodaje do potrošnje, te se nadgledaju cijene, analiziraju tržišni trendovi i provode istraživanja. Podaci se stavljaju na raspolaganje zainteresiranim subjektima, kao i široj javnosti.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se jave da im pobliže objasnimo način funkcioniranja platforme EUMOFA.