Preloader logo

Učitavam podatke

Kolačići nam pomažu pružiti bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. NE ŽELIM
C/B

Vijesti

Lagur Galeb objave

Content separator line

Ciklus prezentacija Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a GALEB

Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede je u okviru provedbe Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske donijela odluku o odobrenju Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a „Galeb“. Temeljem ove odluke dodijeljena je javna potpora u najvišem iznosu od 16.16 milijuna kuna od čega 13.7 milijuna kuna iz proračuna Europske unije a 2.4 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Provedbom Lokalne razvojne strategije u ribarstvu omogućiti će se sufinanciranje projekata lokalnih korisnika na području Gradova Vodice i Skradin te Općina Tribunj, Tisno, Murter-Kornati i Pirovac. Važno je pritom napomenuti da projekti trebaju doprinijeti:

  • Jačanju gospodarskog sektora i konkurentnosti ribarstva i akvakulture
  • Promociji i održivom korištenju ribarske i maritimne baštine
  • Zaštita mora, podmorja i priobalja te podizanje svijesti o očuvanju morskog okoliša
  • Jačanju kapaciteta LAGUR-a Galeb za poticanje održivog razvoja ribarstvenog područja

Tijekom ožujka 2018. godine održati ćemo 6 predstavljanja ove strategije s pripadajućim natječajima i primjerima projekata. Pozivamo stoga ribare, gospodarske subjekte u području ribarstva, turizma , brodogradnje, ugostiteljstva, turističke zajednice, javni sektor, organizacije civilnog društva, ustanove u kulturi, obrazovanju i zaštiti okoliša da se odazovu i informiraju o mogućnostima sufinanciranja svojih projekata.