SEA-stainability

http://www.sea-stainability.com/

Naziv:

SEA-stainability Obrazovanje za održivi razvoj gastronomije i ribarstva

Izvor financiranja:

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Švicarsko-hrvatski program suradnje

Uloga LAGUR Galeb u projektu:

Nositelj

Ukupni proračun:

758.447,63 kn

Trajanje projekta:

svibanj 2019. – travanj 2020.

Partneri:

o Turističko ugostiteljska škola Šibenik
o Udruga Argonauta, Murter
o Institut za oceanografiju i ribarstvo Split

Sažetak:

Opći cilj projekta SEA-stainability je doprinijeti ekonomskoj i socijalnoj koheziji na području srednje Dalmacije putem obrazovanja za održivi razvoj u sektoru ribarstva i gastronomije. Ostvarenje ovog cilja doprinijeti ćemo provedbom studijskih posjeta i radionica za učenike Turističko-ugostiteljske škole Šibenik te objedinjavanjem istih u programu izobrazbe za održivi razvoj.

Podršku obrazovanju za održivi razvoj pružiti će znanstvenici Instituta za oceanografiju i ribarstvo (IZOR) edukacijom učenika te izradom obrazovnog materijala na temu održivog ribarstva i otpada iz mora.

Znanstvenici IZOR-a će održati javna predavanja te će s udrugom Argonauta izraditi smjernice za izradu edukativnog igrokaza za djecu i mlade a sve to s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda: Odgovorna potrošnja i proizvodnja te Očuvanje vodenog svijeta. Kako bi se na području Šibensko-kninske županije ojačali kapaciteti za buduće obrazovanje djece i mladih o održivom razvoju omogućiti će se stručno usavršavanje nastavnika osnovnih i srednjih škola.

Rezultati projekta:

  1. Izvannastavne aktivnosti – OVDJE
  2. Baza razvojnih projekata – OVDJE
  3. Obrazovni materijal – OVDJE
  4. Igrokaz – OVDJE