“Preporučili ribari”- “Povećanje vidljivosti ugostiteljskih objekata s ponudom lokalnih proizvoda ribarstva”.

PREPORUČILI RIBARI:

Web stranica

Facebook stranica

Instagram stranica

U malim dalmatinskim mjestima pravilo je da najbolju preporuku o tome gdje pojesti domaću ribu mogu dati ribari jer najbolje znaju u kojim ugostiteljskim objektima završava njihov ulov. Da bismo ovu informaciju digli na viši nivo i prenijeli je do domaćih i inozemnih gostiju osmislili smo projekt “Preporučili ribari” koji bi trebao doprinijeti povećanoj vidljivosti ovih ugostiteljskih objekata te njihovom boljem pozicioniranju na tržištu.

 

Opći cilj projekta je pridonijeti povećanoj zaposlenosti i gospodarskom rastu u ribarstvenom području koje se proteže na području Grada Skradina, Grada Vodica te općina Tribunj, Tisno, Murter-Kornati i Pirovac. Povećana zaposlenost i gospodarski rast ostvariti će se putem poboljšanog plasmana lokalnih proizvoda ribarstva u sektor turizma i ugostiteljstva te putem poboljšanja kvalitete turističke ponude i produljenja turističke sezone.

 

Svrha projekta je izrada oznake kvalitete koja će se dodijeliti ugostiteljskim objektima po preporuci ribara i uzgajivača ribe i školjaka. Oznaka kvalitete biti će putokaz inozemnim i domaćim turistima na našem području koji će ih voditi do ugostiteljskih objekata s ponudom lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture. Uspješna implementacija projekta pomoći će u etabliranju našeg područja kao turističke destinacije s iznimnom prirodnom i kulturnom baštinom te s bogatom gastronomskom ponudom zasnovanom na proizvodima ribarstva.